Burgerboller

By : | 0 Comments | On : 23. august 2015 | Category : Aftensmad, Amerikansk, Brød

Når du først én gang har lavet nogle gode hjemmelavede burgerboller så gider du ikke købe de tørre og kedelige supermarkedsboller mere. Disse burgerboller smager godt og er lette at lave, og så smager de fortrinligt med både pulled pork eller bare som en almindelig burger. IMG_0452[1]
Burgerboller
Forfatter: 
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
 
Opskriften er nok til 12 kæmpestore burgerboller som ses på billedet. Mænger: 150g /stk. = 12 store boller 80g/stk. = 23 mellem boller
Ingredienser
  • 2,5 dl. Vand
  • 2,5 dl. Mælk
  • 90 g. Sukker
  • 2 æg
  • 50 g. Gær
  • 12 g. Salt
  • 1kg. Hvedemel
  • 150 g. Blødt smør små tern 1x1cm
  • Mælk, vand eller æg til pensling
  • Sesamfrø til pynt
Fremgangsmåde
  1. Lun vand og mælk til håndtemperatur og opløs gæren heri.
  2. Tilsæt æg, sukker, salt.
  3. Rør melet i.
  4. Ælt dejen grundigt i minimum 5 minutter (den er lidt klistret så det er lettest i en røremaskine)
  5. Tilsæt det bløde smør og ælt videre i 5 minutter eller indtil dejen er fast og skinnende.
  6. Lad dejen hæve i 30 min.
  7. Rul ud til burgerboller (efter ønsket størrelse).
  8. Tryk hver bolle lidt flad og lad dem så hæve yderligere 30min under fugtigt viskestykke eller dækket med køkkenfilm.
  9. Pensel hver bolle med mælk eller vand (eller hvad du nu har lyst til). Drys med sesamfrø som pynt.
  10. Burgerbollerne bages ved 210–220 grader i ca. 14 min

Burgerbollerne er kraftigt inspireret af Grillkokkerier.dk

Share This Post!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *