Chokolademousse – den ægte vare med god mørk chokolade

By : | 0 Comments | On : 17. august 2015 | Category : Dessert

Denne chokolademousse er fyldig med en rig smag af mørk chokolade, så hvis du er til lette luftfyldte chokolademousse så er den nok ikke noget for dig 🙂

Smeltet chokolade

Lind fløde til venstre, og piskede æggehvider til højre

Chokoladen vendes i fløden

Så blev det æggehvidernes tur

Det færdige resultat – klar til køleskabet

 

 

Chokolademousse - den ægte vare med god mørk chokolade
Forfatter: 
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
 
Ingredienser
  • 200g 70% chokolade
  • 1 spsk smør
  • 1 knivspids salt
  • 2 æggeblommer
  • 1 tsk vaniljeekstrat eller pasta
  • 2 store spsk sukker
  • 2 æggehvider
  • ¼ piske eller double-cream fløde
Fremgangsmåde
  1. Sæt chokolade, smør og salt i en skål og smelt det over et vandbad.
  2. Imens piskes fløden lind (så den stadig kan løbe ad en ske) med sukker og vaniljeekstrat/pasta. Herefter vendes æggeblommerne i.
  3. Pisk hviderne stive i en ren skål.
  4. Når chokoladen er smeltet, køles den af et par minutter på køkkenbordet. Herefter vendes den i fløden.
  5. Til sidst vendes æggehviderne forsigtigt i blandingen, og det sættes på køl i nogle timer til det skal spises.

Share This Post!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *