Lakse- spinattærte med fuldkornsbund

By : | 0 Comments | On : 20. november 2014 | Category : Aftensmad

Denne tærte smager simpelthen fantastisk. Bum.

Bund:
100g hvedemel
50g fuldkorns ølandshvede
50g svedjerug (eller anden fuldkornsrug)
1 tsk bagepulver
0,75dl olie (fx vindruekerne eller raps)
1 tsk salt
1 dl cremefraice eller yoghurt

Fyld:
300 g flødestuvet spinat (optøet)
1/8 L piskefløde (dvs halvdelen af en kvart piskefløde)
2 æg
250 g varmrøget laks (fjern skindet)
1 hvidløg
1 zittauerløg
100-150 g revet ost
Salt
Peber

Fremgangsmåde:
Start med at ælte tingene til bunden sammen så det bliver en sammenhængende og let klæbrig masse.
Rul dejen ud så den passer til en tærteform og læg den i formen.
Bag bunden i ca 10-15min ved 160-170 grader varmluft.

Imens bunden bager forberedes fyldet.
Hak løg og hvidløg fint og svits dem på panden til løgene er glasklare.
Bland løg og hvidløg sammen med spinaten og fløden.
Riv eller skær laksen til mundrette stykker.

Når bunden er bagt færdig fordeles først laksen på bunden og derefter løg, spinat of flødeblandingen.
Bag tærten i ca 20 min og tag den ud og put osten på. Bag videre i ca 10 min til osten er gylden.

IMG_0608.JPG

Share This Post!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.