Pitabrød

By : | 0 Comments | On : 3. april 2016 | Category : Aftensmad, Brød, Frokost

Jeg har længe forsøgt forskellige opskrifter på pitabrød, men synes egentlig ikke jeg var helt tilfreds med resultatet og som regel blev de lidt for tykke og brødagtige når de blev bagt (dvs. de mindede mest om et alm. brød med krumme og skorpe end om et “puffet” pitabrød).

Jeg har tidligere lavet durum-fladbrød der puffede fint op, så jeg fik ideen at min pitabrødsdej måske var for våd, æltet for meget, mv. så jeg ville forsøge med en ny udgave hvor jeg: 1) lavede en ret tør dej, 2) ikke æltede den specielt meget, og 3) rullede dejen tyndt ud.

Og jeg må sige at resultatet var lige som ønsket, og jeg fik lavet de perfekte pitabrød (i min optik 🙂 )

Opskriften er også ret let at have med at gøre, da jeg ikke gider bøvle med at lave fine runde boller der skal efterhæve i flere timer. Dejen skal bare æltes, hæve i røreskålen 1 time, hakkes op og udrulles til pitabrød og bages. Bum – det er da ret let 🙂

Resultatet er nok også hjulpet godt på vej af at jeg har en lille pizzamaster pizzaovn fra gastroudstyr.dk til rådighed som giver brødet et ordentlig spark i r*ven så den hæver godt op. Er man ikke lige så heldig som jeg, så kan en bagesten eller bagestål i en alm. ovn altså også sagtens gøre det.

Den færdigæltede dej

Pita brødene rulles tyndt ud. Ca. 3mm.

 

Mine dejlige medhjælpere 🙂

Klar til at komme i ovnen

De puffer fint op 🙂

 

Pitabrød
Forfatter: 
Opskrifts type: Hovedret
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
 
Ingredienser
  • 400g vand
  • 15g gær
  • 15g fint salt
  • 550g hvedemel
  • 150g grahamsmel
Fremgangsmåde
  1. Hæld vandet i røreskålen
  2. Tilsæt smuldret gær
  3. Tilsæt salt
  4. Tilsæt de 2 meltyper (erstat evt. grahamsmel med alm hvedemel hvis du vil have et "finere" pitabrød)
  5. Ælt dejen ved lav hastighed i (hastighed 1-2 ud af 5) i ca. 4-5 minutter indtil dejen bliver let skinnende i overfladen, men ikke rigtig gennemæltet
  6. Tænd ovnen på MAX og sæt din pizzabagesten eller lign. ind og lad den varme med op.
  7. Lad dejen hvile i røreskålen eller på bordet 1 times tid.
  8. Hak dejen op i 10 stykker af ca. 110g og rul hver dejstykke ud i ca. 3mm. flade pitabrød.
  9. Lad de udrullede pitabrød efterhæve i 15-30 minutter (og kan du ikke nå det, så er det også fint)
  10. Når pitabrødene er klar og ovnen er varm, så bages pitabrødene på den varme sten og de vil langsomt puffe sig op. De vendes efter ca. 2min og bager 1min på den anden side - men pas på ikke at give dem for meget, da de så bliver hårde... de skal KUN lige få lidt farve.
  11. Lad pitabrødene køle af og server dem med dit yndlingstilbehør 🙂

Share This Post!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *