Pizzadej lavet på fuldkorns ølandshvede

By : | 0 Comments | On : 6. september 2015 | Category : Aftensmad, Brød, Pizza

Denne pizzabund har en god smag, som man får med den grove ølandshvede, bages pizza’en i en ægte pizzaovn eller på pizza-bagesten vil du også få en lækker og sprød bund.

Husk at når du skal bage pizzaerne skal du tage dejen ud af køleskabet minimum 1 time inden, da de er meget lettere at arbejde med ved stuetemperatur.

Pizzadej lavet på fuldkorns ølandshvede
Forfatter: 
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
 
Denne opskrift på pizzadej giver 6 deje på 260g. Man kan naturligvis godt dele dejen op i flere mindre portioner, fx 8stk af 195g
Ingredienser
  • 525g. koldt vand
  • 5g. gær
  • 200g Groft ølandshvedemel
  • 800g. almindelig hvedemel (øko)
  • 25g salt
  • olie til at smøre dejen med
Fremgangsmåde
  1. Hæld vandet i en røreskål (til maskine) og opløs gæren heri.
  2. Tilsæt de 2 typer mel, og ælt dejen i 4 minutter på langsom hastighed. Min røremaskine er en Bjørn Teddy, og der ælter jeg på trin 1½ ud af 6.
  3. Efter de 4 minutter tilsættes saltet, og dejen æltes 1 min mere.
  4. Tag dejen ud af røreskålen og læg den på bordet, hvor den strammes op ved at folde siderne ind under sig selv nogle gange. Herefter smøres hele dej-overfladen med olie så den ikke tørrer ud på bordet.
  5. Lad dejen hvile på køkkenbordet i ca. 15min.
  6. Del dejen op i 6 lige store stykker, og stram disse stykker op ved at folde dejen ind i sig selv nogle gange.
  7. Sæt de 6 pizzaboller på et fad og dæk det med køkkenfilm så de ikke tørrer ud. Lad bollerne stå på køkkenbordet i 2-3 timer, hvorefter de skal hvile i køleskabet i 24 timer (mindre og/eller mere tid er også OK).

Billederne herunder viser hvordan jeg plejer at trykke og trække dejen ud til pizzabund.

Vend dejkuglen i rigeligt mel – gerne durum, og start med at lave en kant hele vejen rundt – så er der noget til at holde pizzasaucen

 

Tryk “kuglen” ud med fingrene (alle 10 fingre skal bruges). Vend dejen om og tryk også fra den anden side. Vend dejen nogle gange og tryk skiftevis fra den ene og den anden side indtil du har noget du kan trække ud med hænderne.

Dejen trækkes ud med håndfladen mens den drejes rundt indtil den ligner en pizza... det gør ikke noget den ikke er helt rund - det synes jeg kun giver pizza'en lidt karakter

Dejen trækkes ud med håndfladen mens den drejes rundt indtil den ligner en pizza… det gør ikke noget den ikke er helt rund – det synes jeg kun giver pizza’en lidt karakter

En pizza margarita – med pizzasauce og mozarella… Simpelt og velsmagende 🙂

 

Share This Post!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *