Pulled pork

By : | 3 Comments | On : 24. juli 2015 | Category : Aftensmad, Amerikansk

Pulled Pork

Dagen måtte jo komme hvor jeg forsøgte mig med min egen hjemmelavede udgave af Pulled Pork, da de “færdiglavede” udgaver bestemt ikke faldt i hverken kones eller min smag. (Det gjorde min hjemmelavede heldigvis :))

Det er ikke specielt svært at lave pulled pork, men det kræver lidt tålmodighed da hele processen strækker sig over ca. 24 timer. Men det er ventetiden værd!

IMG_0454[1]

Pork inden den blev Pulled…


Pulled pork
Forfatter: 
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
 
Mængden herunder er til ca. 8 voksne. Udstyr Kuglegrill, gasgrill, el. ovn. Røgflis hvis du laver det på grill (fx egetræ)
Ingredienser
  • Kød
  • 2 kg nakkefilet fra gris
  • Pulled Pork Rub
  • 2 spsk. salt
  • 3 spsk rørsukker
  • 3 spsk paprika (laves pulled pork i ovnen kan du med fordel bruge smoked paprika)
  • 2 spsk barbecuekrydderi.
  • 1 spsk cayennepeber
  • 1 spsk fint chillipulver
  • 1 spsk spidskommen
Fremgangsmåde
  1. Step 1 - dagen før - Rub 'n' wrap:
  2. Ca 12-24 timer før grilning “rubbes” nakkefileten med rubben. Har du en vakumpakker kan du med fordel bruge den
  3. Herefter pakkes den tæt i en plastikpose og lægges i køleskabet til dagen efter.
  4. Hvis du gider kan du med fordel lave den kolde eddike sauce nu og sætte på køl
  5. Step 2 - Tilberedning / grilning:
  6. Ca. 12 timer før du skal spise tænder du grillen på 110 grader (jeg bruger gasgrill, og griller ved indirekte varme). Skal man lave pulled pork en alm. arbejdsdag kan man starte i ovnen v. 110 grader, og slutte af på grillen.
  7. Samtidig med at du lægger svinet på grillen kan du lægge et par håndfulde røgflis i siderne af grillen, hvis du har lyst til lidt ekstra røgsmag.
  8. Opsætning af kuglegrill til pulled pork (se hvordan på gastromand.dk )
  9. Tid og sluttemperatur
  10. Efter 10-12 timers tålmodighed bør kødet være 90 grader i kernetemperatur, og kødet vil være super mørt!
  11. Lad kødet hvile i ca ½ time før du trækker det
  12. Svinet trækkes (heraf navnet pulled pork 🙂 )
  13. Kødet trækkes fra hinanden med 2 gafler
  14. Overhæld kødet med den kolde eddike sauce. Forsøg dig frem med hvor meget den skal have alt efter personlig smag
Noter
Jeg serverer svinet med hjemmelavede burgerboller, kold eddike sauce, varm barbecue sauce, hjemmelavet Coleslaw – alle sammen opskrifter inspireret af gastromand.dk. Jeg kan også varmt anbefale hj. lavet ovnpomfritter til.

 

Opskriften er kraftigt inspireret af gastromand.dk

Share This Post!

Comments (3)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *