Sprød pizzadej

By : | 0 Comments | On : 7. juli 2015 | Category : Aftensmad, Brød, Pizza

Ingredienser:

Mængde 6 stk.

250g. koldt vand
5g. gær
425g. alm. økologisk hvedemel
10g. havsalt
50g. olivenolie

Fremgangsmåde:

Hæld det kolde vand i en røreskål (til maskine) og rør gæren ud heri. Tilsæt mel og salt og ælt langsomt i 1 min. Tilsæt olivenolie og ælt ved middel hastighed til dejen er blød, elastisk og skinnende. Det tager ca. 5min.

Hak dejen ud til 6 lige store stykker, spænd dem op ved at folde dem ind i sig selv nogle gange. Læg dem i et fad, dæk med køkkenfilm og sæt det i køleskabet i 24 timer.

Tag pizzadejen ud af køleskabet minimum 1 time inden brug, da den er meget lettere at arbejde med ved stuetemperatur.

Udrulning af pizzadejen:

Det der gør denne pizzadej sprød er kombinationen af meget tynd udrulning, og bagning ved høj temperatur på bageplade eller i pizzaovn.

Du starter med at rulle dejen tyndt ud på meldrysset bord, men pas på med ikke at rulle kagerullen ud over kanten af pizzaen da du derved ruller luft ud af dejen. (min kagerulle er i virkeligheden en rullepind som er tykkere på midten, end i enderne).

Når dejen er rullet tyndt ud kan du med fordel drysse den let med mel, og vende den med den meldryssede side nedad på en glas- eller metalskål med rund bund, og forsigtig hive i dejen så den bliver endnu tyndere . Dejen skal være så tynd at du næsten kan se igennem den.

Læg igen dejen på et meldrysset bord, eller direkte på meldrysset pizzaspade og fordel fyldet på den.

Share This Post!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.